Aurinkosähköjärjestelmät


aurinkosähkö

Aurinkosähköjärjestelmät

Uusiutuvalla energialla voidaan tuottaa sähköä monella eri tavalla. Yleisimmin käytetty on aurinkopaneeleista rakennettu aurinkovoimala. Paneeleissa auringon valo synnyttää valosähköisen ilmiön avulla sähkövirran kennojen kiderakenteessa. Verkkoon kytketyt aurinkosähköjärjestelmät voivat olla kokoluokaltaan yhdestä kW:sta aina useamman MW:n voimalaitoksiin saakka. Paikkoihin, joihin yleistä sähköverkkoa ei ole helposti saatavissa, voidaan rakentaa saarekkeena toimiva aurinkosähköjärjestelmä. Nämä järjestelmät varustetaan akustolla ja ne ovat kokoluokaltaan yleensä pieniä.

Aurinkopaneeleiden valmistuksessa käytetty perusraaka-aika on pii. Piitä löytyy maapallolta lähes rajattomasti. Yleisimmät kennotyypit ovat ns. monikidekennot ja yksikidekennot. Aurinkopaneelien laadussa ja hinnoissa on toimittajasta riippuen merkittäviä eroja.

Aurinkosähköä voidaan käyttää hyödyksi myös monissa erikoisratkaisuissa kuten toteuttamalla uudisrakennusten julkisivuja aurinkopaneeleilla tai saneeraamalla vanhan rakennuksen julkisivu käyttäen aurinkopaneeleja. Älykkäillä ratkaisuilla voidaan myös merkittävästi lisätä aurinkosähkön omakäytön osuutta ja saavuttaa näin suurempia säästöjä. Myös hybridiratkaisut ovat mahdollisia, joissa esimerkiksi aurinkosähköön yhdistetään tuulivoimala ja uusiutuvalla energialla tuotetun ilmaisen sähkön osuutta voidaan näin kasvattaa.

SolarBiox Oy toimittaa aurinkopaneeleita ja kokonaisia aurinkosähköjärjestelmiä alkaen n. 1,5 kW:n kokoluokasta aina suuriin aurinkovoimaloihin saakka. Järjestelmillämme voidaan tuottaa sähköä aurinkoenergialla omakotitaloissa, maataloudessa, teollisuuslaitoksissa ja muissa kiinteistöissä. Aurinkosähköjärjestelmä pyritään mitoittamaan kulutusprofiiliin sopivaksi. Tarvittaessa ylijäämäsähkö voidaan varastoida akkuihin tai syöttää verkkoon. Sähköyhtiö maksaa verkkoon myydystä sähköstä asiakkaalle korvauksen.

Aurinkosähköjärjestelmä on monen osatekijän muodostama kokonaisuus

Maksimaalinen tuotto ja pitkäikäinen järjestelmä on mahdollista saavuttaa vain jos kaikki järjestelmän komponentit on valittu oikein ja ne ovat yhteensopivia toistensa kanssa. Huonosti suunniteltu järjestelmä eri lähteistä kootuista halvimmista komponenteista voi tuottaa omistajalleen suuren pettymyksen.

SolarBiox Oy:n aurinkosähköjärjestelmän laatu muodostuu osaavasta suunnittelusta, korkealaatuisista komponenteista ja oikein tehdystä asennuksesta. Suunnittelemme kuhunkin kohteeseen yksilöllisen järjestelmän käyttäen vain uusinta ja parasta tekniikkaa edustavia eurooppalaisten valmistajien toimittamia aurinkopaneeleita ja muita järjestelmän komponentteja. Aurinkopaneelien energiantuotto säilyy hyvänä ja ne ovat mekaanisesti erittäin kestäviä. Valmistaja antaa tuotteille jopa 30 vuoden takuun.

Voimme tarjota myös erikoisratkaisuja kuten aurinkopaneeleita rakennusten julkisivuihin, aurinkoenergian ja tuulienergian hybridiratkaisuita sekä ratkaisuja aurinkosähkön suorakäyttöön ilman liitäntää sähköverkkoon.

Suunnittelemme aurinkosähköjärjestelmän jokaiseen kohteeseen erikseen, asennuspaikan ja asiakkaan toivomukset huomioon ottaen. Tarjoamme aina teknisesti korkealuokkaisen ratkaisun, joka on pitkäikäinen ja myös kokonaistaloudellisesti kannattavin vaihtoehto.

Pyydä lisätietojaLisää aurinkosähköstä

Aurinkopaneelit
Aurinkosähköjärjestelmän varusteet
Aurinkosähköjärjestelmän suojaus
Aurinkosähkö - mittauslaitteet
Aurinkosähköjärjestelmän suunnittelu

aurinkosähköjärjestelmät