Aurinkosähköjärjestelmät - suunnittelu, toimitus & asennus | Solarbiox
Aurinkosähköjärjestelmät ammattitaidolla
Tutustu referensseihimme »

Aurinkosähkö­järjestelmät kotiin, maatalouteen, teollisuusrakennuksiin ja muihin kiinteistöihin

Aurinkosähköjärjestelmät auttavat hyödyntämään uusiutuvaa energiaa tehokkaasti. Uusiutuvalla energialla voidaan tuottaa sähköä monella eri tavalla. Haluamme varmistaa asiakkaillemme turvalliset ja pitkäikäiset aurinkosähköjärjestelmät. Siksi valitsemme aina edustamamme tuotteet huolella kokeneilta, maailmalla menestyneiltä alan edelläkävijöiltä. Toimintamme tavoitteena on tarjota asiakkaillemme aurinkosähköjärjestelmät, joiden valintaan voi olla tyytyväinen vielä vuosienkin jälkeen.

Kysy lisää aurinkosähköjärjestelmistä

Toimittamiimme aurinkosähköjärjestelmiin kuuluu

  • Huolellinen suunnittelu
  • Ammattitaitoinen asennus
  • Laadukkaat komponentit

Toimitamme aurinkopaneelit, invertterit, aurinkosähköjärjestelmien varusteet ja kokonaiset aurinkosähköjärjestelmät alkaen noin 1,5 kW:n kokoluokasta aina suuriin aurinkovoimaloihin saakka. Järjestelmämme soveltuvat omakotitaloihin, maatalouteen, teollisuusrakennuksiin ja muihin kiinteistöihin.

Aurinkosähköjärjestelmät pyritään mitoittamaan kulutusprofiiliin sopivaksi. Tarvittaessa ylijäämäsähkö voidaan varastoida akkuihin tai syöttää verkkoon. Sähköyhtiö maksaa verkkoon myydystä sähköstä asiakkaalle korvauksen.

Miten aurinkosähköjärjestelmät asennetaan? 

1. Asennuksen suunnittelu 

Ennen kuin aurinkosähköjärjestelmät asennetaan projekti täytyy suunnitella huolella. Suunnittelussa täytyy huomioida muun muassa katon kulma. Jos katto on esimerkiksi 10 asteen kulmassa tai enemmän, kulmakorjaustelineitä ei välttämättä tarvita. Pienemmän kallistuksen katoissa korjaustelineet saattavat olla tarpeellisia. Samalla suunnitellaan aurinkopaneelien sijoituspaikat, kaapelireitit ja muu sähkötekninen kokonaisuus. Myös ilmansuunta ja mahdolliset varjostukset täytyy huomioida.

 

2. Valmistelut 

Valmisteluvaiheessa rakennuksen katolle nostetaan kaikki asennuksessa tarvittava, eli kattokiinnikkeet, mahdolliset kulmakorjaustelineet, aurinkopaneelit ja asennuksessa käytettävät työkalut. 

 

3. Aurinkopaneelien asennus 

Aurinkosähköjärjestelmät asennetaan loppujen lopuksi yksinkertaisella toimenpiteellä. Yritysrakennuksen katolle asennetaan ensin mahdolliset kulmakorjaustelineet, jotta aurinkosähköjärjestelmän paneelit saataisiin sopivaan kulmaan. Tämän jälkeen aurinkopaneelit asennetaan paneelikiinnikkeiden avulla kattoon. 

 

4. Johtojen ja invertterien kytkeminen 

Kun aurinkopaneelit on asennettu katolle, rakennetaan kaapelireitit ja vedetään DC-kaapelointi paneelikentiltä inverttereille. Kaapelien vetäminen aurinkopaneeleilta on yksinkertainen toimenpide, kun johtojen reitit on suunniteltu huolella etukäteen. Aurinkosähköjärjestelmän invertterit asennetaan mahdollisimman lähelle sähköpääkeskusta ja inverttereiltä kaapeloidaan AC-kytkennät pääkeskukselle. Lopuksi kytketään erotuskytkin paikkaan, johon paikallisella verkkoyhtiöllä on pääsy. 

 

5. Työn luovutus yritysasiakkaalle 

Kun kaikki asennukseen liittyvä on tehty, työ luovutetaan asiakkaalle. Samalla pidetään käyttökoulutus ja vastataan mahdollisiin kysymyksiin aurinkosähköjärjestelmän käytöstä. 

Aurinkosähköjärjestelmät muodostavat kokonaisuuden

Maksimaalinen tuotto ja pitkäikäinen aurinkosähköjärjestelmä on mahdollista saavuttaa vain, jos kaikki järjestelmän komponentit on valittu oikein ja ne ovat yhteensopivia toistensa kanssa. Huonosti suunnitellut aurinkosähköjärjestelmät eri lähteistä hankituista halvimmista komponenteista voivat olla epävarmoja ja tuottaa omistajalleen suuren pettymyksen.

Järjestelmän suunnittelu

SolarBiox Oy:n aurinkosähköjärjestelmät ja niiden laatu muodostuvat osaavasta suunnittelusta, korkealaatuisista komponenteista ja oikein tehdystä asennuksesta. Suunnittelemme kuhunkin kohteeseen yksilöllisen järjestelmän käyttäen vain uusinta ja parasta tekniikkaa edustavia eurooppalaisten valmistajien toimittamia aurinkopaneeleita ja muita järjestelmän komponentteja. Suunnittelussa huomioidaan kunkin kohteen paikalliset olosuhteet ja asiakkaan toivomukset. Aurinkopaneelien energiantuotto säilyy hyvänä ja ne ovat mekaanisesti erittäin kestäviä. Valmistaja antaa tuotteille jopa 30 vuoden takuun.

Kysy ammattilaisilta aurinkosähköstä

Aurinkosähkön hyödyntäminen eri kohteissa

Aurinkosähköä voidaan käyttää hyödyksi monissa erikoisratkaisuissa, kuten toteuttamalla uudisrakennusten julkisivuja aurinkopaneeleilla tai saneeraamalla vanhan rakennuksen julkisivu käyttäen aurinkopaneeleja. Älykkäillä ratkaisuilla voidaan myös merkittävästi lisätä aurinkosähkön omakäytön osuutta ja saavuttaa näin suurempia säästöjä. Aurinkosähköjärjestelmät voivat myös olla osana hybridiratkaisua. Näin voidaan yhdistää esimerkiksi aurinkosähkö ja tuulivoima, jolloin uusiutuvalla energialla tuotetun ilmaisen sähkön osuutta voidaan kasvattaa entisestään.

Aurinkosähköjärjestelmä asennettuna
Aurinkosähköjärjestelmät tuottavat ympäristöystävällistä sähköä.

Aurinkovoimala paneeleista

Yleisimmin käytetty on aurinkopaneeleista rakennettu aurinkovoimala. Paneeleissa auringon valo synnyttää valosähköisen ilmiön avulla sähkövirran kennojen kiderakenteessa. Verkkoon kytketyt aurinkosähköjärjestelmät voivat olla kokoluokaltaan yhdestä kW:sta aina useamman MW:n voimalaitoksiin saakka. Paikkoihin, joihin yleistä sähköverkkoa ei ole helposti saatavissa, voidaan rakentaa saarekkeena toimiva aurinkosähköjärjestelmä. Nämä järjestelmät varustetaan akustolla ja ne ovat kokoluokaltaan yleensä pieniä.

Ota yhteyttä niin keskustellaan ratkaisuista!

Aurinkopaneeleiden valmistus

Aurinkopaneeleiden valmistuksessa käytetty perusraaka-aine on pii. Piitä löytyy maapallolta lähes rajattomasti. Yleisimmät kennotyypit ovat ns. monikidekennot ja yksikidekennot. Aurinkopaneelien laadussa ja hinnoissa on toimittajasta ja valmistajista riippuen merkittäviä eroja.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous aurinkosähköjärjestelmästä

Meiltä aurinkosähköjärjestelmät juuri sinun tarpeisiisi. Halutessasi suunnittelu, toimitus ja asennus samalta toimijalta. Tutustu tuotteisiimme ja ota meihin yhteyttä niin kerromme lisää ratkaisuistamme.

Ota yhteyttä, pyydä tarjous aurinkosähköjärjestelmästä

Usein kysytyt kysymykset 

Miten paljon aurinkosähköjärjestelmät voivat säästää yrityksen sähkölaskuissa?

Itse tuotettu aurinkosähkö vähentää ostosähkön määrää. Sähkön hinta koostuu energian hinnasta, sähkön siirrosta sekä sähköverosta. Esimerkiksi 50 kWp aurinkosähköjärjestelmä tuottaa energiaa Etelä-Suomessa vuositasolla n. 45 000 kWh. Jos ostosähkön kokonaishinta on 15 snt/kWh, kertyy säästöä vuosittain 6.750,- €.

 

Miten nopeasti aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä takaisin?

Takaisinmaksun laskenta riippuu ostosähkön hinnasta. 30 – 100 kWp aurinkosähköjärjestelmät laadukkaasti toteutettuina tuottavat investoinnin verran 5 – 10 vuodessa.

 

Mitä aurinkosähköjärjestelmään kuuluu aurinkopaneelien lisäksi?

Aurinkosähköjärjestelmän pääkomponentit ovat aurinkopaneelit, invertteri, paneelikiinnikkeet sekä kaapelit ja turvalaitteet. Järjestelmässä voi olla useampi kuin yksi invertteri – kokonaistehosta riippuen. 

 

Paistaako Suomessa tarpeeksi aurinko vai tarvitaanko muita energialähteitä?

Eteläisessä Suomessa ja varsinkin rannikkoseuduilla aurinko paistaa enemmän kuin riittävästi aurinkosähkön investoinnin kannattavuuden näkökulmasta. Aurinkosähköä ei kuitenkaan käytetä pääasiallisena energialähteenä kiinteistöissä. Pimeimpinä kuukausina aurinkoenergiaa on niukasti tai ei ollenkaan saatavilla. 

 

Miten pitkäikäinen järjestelmä on?

Hyvin suunniteltu ja laadukkaasti ammattilaisen toimesta asennettu aurinkosähköjärjestelmä on erittäin pitkäikäinen laitteisto. Järjestelmän elinkaari on 25+ vuotta.

 

Millaista huoltoa aurinkosähköjärjestelmä vaatii?

Laadukkaat komponentit ja oikea asennustapa varmistavat luotettavan toiminnan. Aurinkosähköjärjestelmä on erittäin huoltovapaa kokonaisuus, missä ei ole esim. liikkuvia mekaanisia huoltokohteita. Aurinkopaneeleiden voimakas likaantuminen tai lehtien / neulasten kertyminen voivat olla peruste paneelikentän puhdistukselle. Lumen poistamisella kevättalvella voidaan tuotannon alkamista hieman aikaistaa.

 

Millaista kokemusta SolarBioxilla on aurinkosähköjärjestelmistä?

SolarBiox Oy on toiminut aurinkoenergian parissa jo yli 15 vuotta. Toteutamme laadukkaita, yksilöllisesti suunniteltuja aurinkosähköjärjestelmiä yrityksille, teollisuuskiinteistöihin, maatiloille ja muihin suuriin kohteisiin.

 

Tarvitsevatko aurinkosähköjärjestelmät lupia?

Aurinkosähköjärjestelmän liittäminen verkkoon tarvitsee aina luvan paikalliselta jakeluverkon haltijalta. SolarBiox Oy laatii yleistietolomakkeen verkkoyhtiölle ja varmistaa luvan ennen laitteiston käyttöönottoa. 

 

Voinko saada tukea aurinkosähköjärjestelmän hankkimiseen? 

Kyllä! Esimerkiksi yritykset ja maatilat voivat saada tukea aurinkosähköjärjestelmän hankkimiseen. Yritykset voivat hakea tukea Business Finlandilta, ja maatilat voivat hakea tukea ELY-keskukselta. 

Fronius  Solarwatt  Citrin solar  HERTZ  eka  B&R

Copyright © 2024 Solarbiox Oy