Uusiutuvan energian lämmitysratkaisuja
Tutustu referensseihimme »

Aurinkosähkön varastointi – Aurinkosähkö ja akku

Aurinkosähkö ja akku ovat yhdistelmä, joka kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta niin omakotitaloon kuin yrityksen tarpeisiin. Viime vuosina yhä useammat suomalaiset ovat alkaneet ottaa käyttöön uusiutuvia energialähteitä, erityisesti aurinkosähköä, mikä on nostanut kiinnostusta myös aurinkopaneelijärjestelmien varastointiratkaisuihin. Moni kerää talteen aurinkosähköä akun avulla. 

Akuston, eli energiavaraston, avulla aurinkopaneelien tuottama sähkö voidaan varastoida ja hyödyntää myöhemmin – esimerkiksi iltaisin, öisin ja pilvisinä päivinä, jolloin aurinkopaneelien tuotto ei ole optimaalinen. Tämä mahdollistaa aurinkosähkön käytön myös silloin, kun sitä ei suoraan tuoteta, ja tekee aurinkopaneelijärjestelmästä entistä kannattavamman investoinnin.

Aurinkosähkö ja akku – Ota yhteyttä »

Aurinkosähköä varastoivan akun hyödyt 

Aurinkosähkön varastointi akun avulla tarjoaa myös taloudellisia hyötyjä. Voit ladata akustoa silloin, kun sähkön tuntihinnat ovat alimmillaan ja käyttää sähköä myöhemmin, säästäen näin rahaa. Hyödyntämällä aurinkosähköä mahdollisimman paljon vähennät tarvetta ostaa sähköä verkosta, mikä pienentää sähkölaskuasi. 

  • Jatkuva energiansaanti 

Aurinkosähköjärjestelmät tuottavat sähköä vain, kun aurinko paistaa. Akuston avulla voit varastoida ylimääräisen sähkön, jota ei heti käytetä, ja käyttää sitä aikoina, jolloin aurinko ei paista. Tämä tarkoittaa, että sinulla on pääsy puhtaaseen energiaan myös iltaisin, öisin tai pilvisinä päivinä. 

  • Vähentää riippuvuutta sähköverkosta 

Varastoidun aurinkosähkön avulla voit vähentää riippuvuuttasi ulkoisesta sähköverkosta. Tämä ei ainoastaan lisää omavaraisuuttasi, vaan voi myös tarjota vakautta sähkökatkoksen aikana, mikäli järjestelmä on suunniteltu tarjoamaan varavoimaa. 

  • Sähkölaskujen pienentyminen 

Käyttämällä varastoitua aurinkosähköä voit välttää sähkön ostamisen kalliimpaan hintaan sähköverkosta erityisesti huippukulutusaikoina. Tämä voi merkittävästi alentaa sähkölaskujasi ja tarjota entistä suurempia säästöjä investoinnillesi. 

  • Parempi energiatehokkuus 

Aurinkosähkön varastointi optimoi aurinkopaneelijärjestelmäsi toimintaa ottamalla talteen jokaisen kilowattitunnin, jonka paneelit tuottavat. Tämä lisää järjestelmäsi yleistä tehokkuutta ja varmistaa, että tuotettua energiaa ei mene hukkaan. 

  • Vähentää ympäristövaikutuksia 

Käyttämällä aurinkosähköä ja vähentämällä riippuvuutta fossiilisista polttoaineista voit vähentää hiilijalanjälkeäsi. Varastoimalla aurinkosähköä ja käyttämällä sitä sen sijaan, että ostaisit sähköä verkosta, vähennät myös kysyntää fossiiliselle sähkölle. 

  • Mahdollisuus tulojen saamiseen 

Jotkin sähkösopimukset mahdollistavat ylimääräisen varastoimasi sähkön myynnin takaisin sähköverkkoon, mikä voi tuottaa lisätuloja. Tämä ei ainoastaan tee järjestelmästäsi kannattavampaa, vaan edistää myös aurinkosähkön käyttöä laajemmin yhteiskunnassa. 

Aurinkosähkön varastoinnilla on monia etuja, jotka tekevät siitä arvokkaan lisäyksen kotitalouden tai yrityksen energiajärjestelmään. Teknologian kehittyessä ja akkujen kustannusten laskiessa, yhä useammat ihmiset voivat hyödyntää näitä etuja ja siirtyä kohti kestävämpää tulevaisuutta. 

Miksi aurinkosähkön varastointi akkuun kannattaa? 

Akkuteknologia on kehittynyt merkittävästi ja nykyiset aurinkosähköjärjestelmien akustot ovat turvallisempia ja kestävämpiä kuin koskaan. Monet moderneista akustoista käyttävätkin litium-rautafosfaattiakkuja, jotka ovat tunnettuja turvallisuudestaan ja pitkäkestoisuudestaan. 

Aurinkopaneelijärjestelmän yhteyteen liitetty akusto sopii lähes kaikkiin kohteisiin, erityisesti sellaisiin, joissa sähkönkäyttö ajoittuu myös iltaan ja yöhön. On kuitenkin huomioitava, että jos suurin osa sähkönkulutuksesta voitaisiin ajoittaa päiväsaikaan, on tärkeää arvioida tarkasti investoinnin hyötyjä. 

Akuston hankinta on mahdollista myös jälkikäteen, mikäli järjestelmään alusta alkaen valitaan hybridi-invertteri, joka mahdollistaa akuston liittämisen myöhemmin. 

Aurinkopaneelijärjestelmä varastoi aurinkosähköä päivisin, jolloin aurinko paistaa, ja tarjoaa sitten mahdollisuuden käyttää tätä energiaa, kun sitä eniten tarvitaan. Tämä ei ainoastaan lisää omavaraisuutta vaan myös säästää ja optimoi sähkönkäytön kuluja. 

Harkitessasi aurinkopaneelijärjestelmän hankintaa, muista että moderni akustoratkaisu tarjoaa paljon etuja ja voi tehdä sijoituksestasi entistä kannattavamman. Voit kysyä lisää tarjouksia aurinkopaneeleista ja niiden akustosta luotettavilta toimittajilta ja saada kattavan arvioinnin juuri sinun tarpeisiisi. 

Hanki aurinkosähköjärjestelmä ja akku SolarBioxilta! 

Aurinkosähkö on tulevaisuuden energiamuoto, ja SolarBiox auttaa sinua hyppäämään mukaan tähän kestävään energia-aaltoon. Koska siirtyminen uusiutuvan energian käyttöön on yhä tärkeämpää sekä ympäristön että talouden kannalta, SolarBiox tarjoaa korkealuokkaiset aurinkopaneelijärjestelmät ja modernit akkuratkaisut, jotka tekevät energian tuottamisesta omassa kodissasi tai yrityksessäsi helppoa ja kustannustehokasta. 

Jos olet valmis tekemään älykkään investoinnin tulevaisuuteesi, ota yhteyttä SolarBioxin asiantuntijoihin tänään. Autamme mielellämme sinua löytämään parhaan aurinkoenergiaratkaisun juuri sinun tarpeisiisi!

Aurinkosähkö ja akku – Kysy lisää »

Fronius  Solarwatt  Citrin solar  HERTZ  eka  B&R

Copyright © 2024 Solarbiox Oy