Puukattilat kokoluokassa 20 - 40 kW - SolarBiox Oy
Uusiutuvan energian lämmitysratkaisuja
Tutustu referensseihimme »

Puukattilat 20 – 40 kW

Modernit puukattilat polttavat klapit puhtaasti kaasutustekniikalla.

Lambda-anturi mittaa savukaasujen jäännöshappea ja tämän, sekä lämpötilamittausten perusteella palamista ohjataan säätämällä palamisilman määrää. Ensiö- ja toisioilman määrää sekä vetoa säädetään automaattisesti peltimoottoreiden ja savukaasuimurin avulla. Kattilaan integroitu automatiikka huolehtii säädöstä.

Pyydä lisätietoja »

HERZ Puukattila Tuotekuva
HERZ Puukattilan toiminta 1 HERZ Puukattila käytössä HERZ puukattila palaminen HERZ puukattila 20-40 kW

HERZ-puukattilan ominaisuuksia

HERZ puukattilassa oleva ainutlaatuinen kaksiosainen pyörrekammio polttaa kaasuuntuvan puun todella tehokkaasti. Tämän vuoksi kattilaa nimitetäänkin puukaasutuskattilaksi. Palamista ohjataan erittäin tarkasti Lambda-säädön avulla, mikä varmistaa korkean hyötysuhteen ja alhaiset päästöarvot myös kattilan toimiessa pienellä teholla. Tämän johdosta kattilassa syntyvän tuhkan määrä on selvästi pienempi kuin tavanomaisissa puukattiloissa, kattila likaantuu hitaammin ja huolto- sekä puhdistustyön määrä on vähäisempi.

HERZ-puukattilan käyttäminen

Itävaltalaisen HERZin valmistamat kattilat ovat suunniteltu erittäin helppokäyttöisiksi. Suuri täyttöluukku yhdessä 170 litran puupesän kanssa tekevät täyttämisestä, puiden lisäämisestä sekä huoltotyöstä vaivatonta. Puupesä on tarkoitettu max. 50 cm klapeille ja pesän pituus on n. 57 cm. Sytytys tehdään kertapanostuksella, minkä jälkeen kattila huolehtii itse koko palamisprosessista. Sytytettäessä ei tarvitse käyttää erikseen pieniä puita alussa ja odotella hiillosta ennen suurempien puiden lisäämistä, vaan täyttö voidaan tehdä välittömästi normaaleilla klapeilla. Sytytysluukun tulee olla auki 3-5 minuuttia kunnes savukaasujen lämpö on noussut riittävästi.

Automaattinen lämmönvaihtimen nuohous on toteutettu kierretyillä teräksillä (turbulaattoreilla), joita ohjataan moottorilla. Kattila nuohoaa lämmönvaihtimen aina käynnistettäessä automaattisesti, sekä tietyin välein palamisen aikana. HERZ puukattilan turbulaattorit myös tehostavat lämmön siirtymistä savukaasuista kattilaveteen. Puukattilat ovat lisäksi mahdollista varustaa automaattisytytyksellä, lämmityspiirien ohjauksella ja etävalvonnalla (vain de Luxe -malli).
Vakiopakettiimme kuuluu aina varaajan latauspumppu sekä 3-tieventtiili, joiden avulla ensiksi lämmitetään lyhyt kattilakierto min. 60 asteeseen kondensoitumisen estämiseksi. Tämän jälkeen lämpöä aletaan siirtää varaajaan. HERZin kattiloiden kanssa suositellaan käyttämään vedontasaajaa, jolla entisestään edesautetaan palamisprosessia pysymään stabiilina ja hyötysuhdetta korkeana. Vedontasaaja sisältyy puukattilapaketteihimme. Suosittelemme käyttämään vedontasaajaa kaikkien kattiloiden kanssa.

  • HERZ puukattilat tarjoavat modernin ja helppokäyttöisen ratkaisun puulämmitykseen
  • Energiaa säästävä palaminen ainutlaatuisen kaksoispyörrekammion avulla
  • Lämmönvaihtimen automaattinen puhdistus – vähän puhdistustyötä
  • Helppo ja nopea sytytys
  • Kattilan erittäin hiljainen käyntiääni kertoo kattilassa käytettävien komponenttien korkeasta laadusta
  • Suuri täyttökuilu puolimetrisille pilkkeille takaa pitkän paloajan – jopa 8 tuntia täydellä teholla (mallista riippuen)
  • Helppokäyttöinen ja selkeä ohjaupaneli
  • Pellettipoltin lisävarusteena

Pitkä kehitystyö näkyy korkeassa laadussa

HERZ firestar 20/30/40 puukattiloiden päästöarvot alittavat kovimmatkin vaatimukset myös kattilan käydessä 50 %:n teholla. Varustamalla järjestelmä riittävän isolla energiavaraajalla saavutetaan lisää energian säästöä. Kattila säätää portaattomasti tehoaan tarpeen mukaan ja tarvittaessa ajaa itsensä alas, mikäli varaaja on ladattu asetusarvoonsa ennen kuin puut ovat palaneet loppuun. Palamisilman määrää säädetään erikseen ensiö- ja toisioilmapelleillä sekä savukaasupuhaltimen kierrosluvulla. Pitkä kehitystyö on tuonut HERZin puukattilat niin käytettävyydessään kuin energiatehokkuudessaankin maailman huipulle. Tämä kaikki tähtää siihen, että polttoaineen kulutus olisi mahdollisimman pieni, käyttömukavuus mahdollisimman suuri ja tarvittava huoltotyö erittäin vähäistä.

HERZ puukaasutuskattilaan on saatavissa liitäntävalmius HERZ pellettiyksikölle, jossa on mm. automaattinen arinan puhdistus ja oma tuhkalaatikko. Tämä on erinomainen mahdollisuus esimerkiksi myöhemmin siirtyä pellettilämmitykseen puun polton ohella. Puukattila yhdessä pellettipolttimen kanssa on monipuolinen uusiutuvan polttoaineen lämmitysjärjestelmä. HERZin tuotteissa laatu, tehokkuus ja käyttömukavuus ovat aina maailman kärkeä.

Pyydä lisätietoja »Lataa esite »

Fronius  Solarwatt  Citrin solar  HERTZ  eka  B&R

Copyright © 2024 Solarbiox Oy