Uusiutuvan energian lämmitysratkaisuja
Tutustu referensseihimme »

Energiavaraajat biolämmitysjärjestelmiin

Energiavaraaja varaa lämpöä ja lämmittää samalla myös käyttövettä. Meiltä saat kokonaisratkaisun, jossa yhdistyvät lämmityskattila, aurinkokeräimet ja energiavaraaja. Ratkaisu sopii uudiskohteisiin, maatiloille, yrityskiinteistöihin tai energiasaneerauskohteisiin. Ota yhteyttä energiavaraajiin erikoistuneeseen ammattilaiseen. Me hallitsemme kokonaisuudet, joten energiavaraaja voidaan asentaa osana suurempaa kokonaisuutta!

Kysy lisää energiavaraajasta »

Aurinkolämmön tuotto

Energiavaraaja tuo monia hyötyjä

Energiavaraaja on tärkeä ja välttämätön osa nykyaikaista pelletti- ja hakelämmitysjärjestelmää. Tähän on useita hyviä syitä:

  • Lämmitettäessä suurta vesimäärää kattila käy pidempiä jaksoja ja harvempaan. Energiavaraajan ansiosta sytytyksiä ja sammutuksia tulee vähemmän. Pelletti/ hake palaa tehokkaammin ja kattila pysyy puhtaampana. Tämä vähentää kattilan huollon tarvetta ja nostaa edelleen järjestelmän hyötysuhdetta.
  • Energiavaraaja varmistaa, että lämmintä käyttövettä on aina riittävästi, myös silloin kun sen kulutus on huipussaan ja lämmityksen tarve suurimmillaan.
  • Energiavaraajaan sijoitetaan sopiva määrä sähkövastuksia, jotka toimivat tarvittaessa varalämmitysjärjestelmänä. HUOM! Ilman energiavaraajaa toimivissa sähkö/ pelletti -yhdistelmäkattiloissa olevat sähkövastukset kytkeytyvät usein päälle lisäten sähkönkulutusta ja käyttökustannuksia. Näin tapahtuu esim. käytettäessä enemmän lämmintä käyttövettä. Näin ei tapahdu HERZin järjestelmässä.
  • Riittävän iso energiavaraaja toimii pitkään puskurina ja esimerkiksi sähkökatkon aikana varaajasta saadaan pitkän aikaa lämmintä käyttövettä.
  • Energiavaraajaan voidaan myös liittää aurinkokeräimet, joilla voidaan Suomessakin tuottaa jopa puolet vuotuisesta lämpimän käyttöveden tarvitsemasta energiasta.

Järjestelmän toimintaperiaate

Energiavaraajan avulla varataan lämpöä, jotta päälämmönlähteen ei tarvitse olla aina päällä. Energiavaraaja toimii biomassakattiloiden eli hake- ja pellettikattiloiden sekä öljykattiloiden tukena.

Energiavaraajan yläosassa oleva vesi on lämpimämpää kuin alaosassa ja yläosaan sijoitettu käyttövesikierukka eli lämmönvaihdin varmistaa riittävän käyttöveden tuoton. Alaosaan voidaan asentaa aurinkolämpökierukka, joka toimii yhdessä aurinkokeräinten kanssa. Kierukka kerää aurinkoenergian tuottaman lämmön ja säilöö sen energiavaraajaan.

Energiavaraaja ja puukattila

Puukattilalla lämmitetään käytännössä aina energiavaraajan vettä. Puukattilan kanssa kannattaa valita mahdollisimman suuri, esimerkiksi 2000-5000 litran energiavaraaja. Mitä suurempi varaaja, sitä enemmän puita tarvitaan veden lämmittämiseen, mutta tämän jälkeen lämpöä riittää energiavaraajasta jopa useiksi päiviksi.

Löydä paras energiavaraaja SolarBioxin avulla

Energiavaraaja toimii parhaiten osana tehokasta lämmityskokonaisuutta. Jos etsit kokonaisratkaisua lämmitysjärjestelmän saneeraukseen, olemme oikea kumppani. Toimitamme yhteensopivat ja laadukkaat kattilat sekä energiavaraajat sekä asennamme niiden välille ohjauslogiikan, jotta saat järjestelmästä mahdollisimman suuren hyödyn. Meiltä löytyy energiavaraaja jokaiseen tarpeeseen. Lisäksi toimitamme myös aurinkokeräimet, jotka lisäävät järjestelmän ekologisuutta ja tuovat säästöjä.

Pyydä tarjous energiavaraajasta »

Fronius  Solarwatt  Citrin solar  HERTZ  eka  B&R

Copyright © 2024 Solarbiox Oy