Aurinkokeräimet - SolarBiox Oy
Uusiutuvan energian lämmitysratkaisuja
Tutustu referensseihimme »

Aurinkokeräimet

Aurinkoenergiaa voidaan hyödyntää aurinkokeräinten avulla keräämällä auringon säteilystä lämpöenergiaa nesteeseen.

Aurinkokeräimet ovat erinomainen täydennys lämmitysjärjestelmään tuottamaan lämmintä käyttövettä tai tukemaan koko lämmitystä. Toimittamamme laadukkaat saksalaiset CitrinSolarin valmistamat tasokeräimet ovat tyylikkäitä, erittäin kestäviä ja niiden käyttöiän aikana keräimet maksavat itsensä moneen kertaan takaisin. Aurinkolämmitys on myös helppo liittää HERZin pelletti- ja hakekattiloihin.

Ota yhteyttä »

Kuva CitrinSolarin auringonkeräimestä katolla
aurinkokeräimen rakenne - Solarbiox Oy. Kuva CitrinSolari auringonkeräimestä katolla 2 CitrinSolari auringonkeräimiä käytössä CitrinSolari auringonkeräimestä katolla. CitrinSolari aurinkokeräin talon seinässä. Tutustu lisää! CitrinSolari aurinkokeräin käytössä omakotitalon katolla. CitrinSolari aurinkokeräimen toimintaperiaate piirrettynä. Tutustu lisää! CitrinSolari aurinkokeräin toimintaperiaate 3

Käyttötarkoitus

Aurinkokeräimiä valmistetaan erilaisilla valmistustekniikoilla, ja keräimiä on tyypiltään erilaisia. Perusideana on kuitenkin se, että aurinkokeräin kerää auringon säteilyn lämpöenergian keräimessä kiertävään lämmönsiirtonesteeseen, joka taas siirtää lämmön varaajaan. Varaaja voi olla lämminvesivaraaja tai energiavaraaja, kohteesta ja käyttötarkoituksesta riippuen. SolarBiox Oy toimittaa vain korkealaatuisia saksalaisia tasokeräimiä, joiden mekaaninen kestävyys on merkittävästi suurempi kuin tyhjiöputkikeräimissä. Järjestelmä mitoitetaan siten järkeväksi, että keräinpinta-ala on sopivassa suhteessa varaajatilavuuteen ja toisaalta sekä varaaja että keräimet ovat sopivassa suhteessa käyttöön ja energiankulutukseen. Aurinkolämmitys alkaa tuottamaan lämpöä jo kevättalven aurinkoisina päivinä ja tuotto jatkuu läpi kesän pitkälle syksyyn.

Useita eri malleja

Aurinkokeräimiä on saatavina eri kokoisina ja värisinä. Tasokeräimet näyttävät tyylikkäiltä katolla ja lämmönsiirtoputkisto voidaan kuljettaa ulkokautta tai katon läpi tekniseen tilaan varaajassa olevalle lämmönvaihtimelle. Järjestelmään kuuluu myös pumppu- ja säädinyksikkö, jonka avulla ohjaus tapahtuu. Aurinkolämpöjärjestelmää voidaan ohjata myös suoraan HERZin kattiloissa integroituna olevalla kosketusnäyttöohjauksella, jolloin tietoja pääsee myös lukemaan internetyhteyden välityksellä etänä. Moderni biomassalämmitys (pelletti, hake) yhdistettynä aurinkoenergiaan onkin erittäin järkevä investointi, joka maksaa itsensä takaisin nopeasti ja pienentää ostoenergian kulueriä merkittävästi.

Lämmintä ilmaa aurinkokeräimillä

Tarjoamamme lämminilmakeräimet perustuvat innovatiiviseen ratkaisuun, jolla voidaan todella edullisesti lämmittää tiloja, poistaa huonetiloista ilman kosteutta ja tuulettaa – käyttämällä pelkästään aurinkoenergiaa!

Suljetussa ratkaisussa huoneilmaa kierrätetään ilmakeräimen kautta, jossa se lämmitetään ja puhalletaan jälleen huonetilaan. Huoneeseen voidaan myös puhaltaa raitista ulkoilmaa, joka ensin lämmitetään keräimessä. Huonetilan kosteutta poistetaan imemällä sisäilmaa ulos ja puhaltamalla keräimessä lämmitettyä ulkoilmaa tilalle.

Ilmakeräimen toimintaperiaate

Auringon säteily lämmittää keräintä läpinäkyvän suojakannen lävitse. Erityisen kanaaliratkaisun kautta ilma kulkee keräimen läpi ja lämpenee. Lämmennyt ilma puhalletaan puhaltimella huonetilaan. Ilman käyttäminen lämmön siirtoon on edullista, koska jäätymisvaaraa ei ole ja ilmaa on aina riittävästi saatavilla.

Lämminilmakeräimeen integroitu aurinkopaneeli huolehtii puhaltimen toiminnasta eikä lämmitys, tuuletus ja kosteuden poisto ole riippuvainen verkkojännitteestä. Lämminilmakeräimillä saadaan huoneeseen ilmaista lämpöenergiaa ja optimaalinen ilman kosteus sekä raikkaat sisäilmaolosuhteet.

SolarBiox Oy toimittaa aurinkokeräimiä ja koko aurinkolämpöjärjestelmiä omakotitaloihin, teollisuuteen, uimahalleille, kouluille ja muihin kiinteistöihin. Järjestelmillämme voidaan tuottaa esimerkiksi koko kesäkauden käyttövesi, jolloin päälämmitysjärjestelmä voi olla pois käytöstä kesällä tai aurinkojärjestelmä voi toimia päälämmitysjärjestelmän tukena. Kussakin kohteessa arvioimme järkevän aurinkokeräinkokonaisuuden siten, että järjestelmästä saadaan paras mahdollinen hyöty käyttäjälleen. Tavanomainen aurinkokeräinpaketti pitää sisällään aurinkokeräimet, eristetyn liuosputkiston, pumppu- ja ohjausyksikön sekä tarvittavat varolaitteet. Olemme toimittaneet aurinkokeräimiä jo 10 vuoden ajan Suomeen ja pystymme suunnittelemaan ja tarjoamaan kilpailukykyisen kokonaisratkaisun tai laitetoimituksen kuhunkin kohteeseen. Annamme mielellämme lisätietoja ja laadimme yksityiskohtaisen tarjouksen aurinkolämpöjörjestelmästä juuri sinun tarpeisiisi.

Tutustu myös aurinkosähköjärjestelmiin.

Pyydä lisätietoja »Lataa esite »

Fronius  Solarwatt  Citrin solar  HERTZ  eka  B&R

Copyright © 2024 Solarbiox Oy