Puukattilat 20 – 40 kW

 • puukattilat_k1
 • puukattilat_k2
 • puukattilat_k3
 • puukattilat_k4
 • puukattilat_k5

Puukattilat

Ota yhteyttä  
Modernit puukattilat polttavat klapit puhtaasti kaasutustekniikalla. Lambda-anturi mittaa savukaasujen jäännöshappea ja tämän perusteella palamista ohjataan säätämällä palamisilman määrää. Ensiö- ja toisioilman määrää sekä vetoa säädetään automaattisesti peltimoottoreiden ja savukaasuimurin avulla. Kattilaan integroitu automatiikka huolehtii säädöstä.

Itävaltalaisen HERZin valmistamat kattilat ovat suunniteltu erittäin helppokäyttöisiksi. Suuri täyttöluukku yhdessä 170 litran puupesän kanssa tekevät täyttämisestä, puiden lisäämisestä sekä huoltotyöstä vaivatonta. Puupesä on tarkoitettu max. 50 cm klapeille ja pesän pituus on n. 57 cm. Sytytys tehdään kertapanostuksella, minkä jälkeen kattila huolehtii itse koko palamisprosessista. Sytytettäessä ei tarvitse käyttää erikseen pieniä puita alussa ja odotella hiillosta ennen suurempien puiden lisäämistä, vaan täyttö voidaan tehdä välittömästi normaaleilla klapeilla. Sytytysluukun tulee olla auki 3-5 minuuttia kunnes savukaasujen lämpö on noussut riittävästi.

Automaattinen lämmönvaihtimen nuohous on toteutettu kierretangoilla (turbulaattoreilla), joita ohjataan mottorilla. Kattila nuohoaa lämmönvaihtimen aina käynnistettäessä automaattisesti, sekä tietyin välein palamisen aikana. Puukattilat on myös mahdollista varustaa automaattisytytyksellä, lämmityspiirien ohjauksella ja etävalvonnalla (vain de Luxe -malli).

Vakiopakettiimme kuuluu aina varaajan latauspumppu sekä 3-tieventtiili, joiden avulla lämmitetään ensiksi lyhyt kattilakierto min. 60 asteeseen kondensoitumisen estämiseksi. Tämän jälkeen lämpöä aletaan siirtämään varaajaan. HERZin kattiloiden kanssa suositellaan käyttämään vedontasaajaa, jolla entisestään edesautetaan palamisprosessia pysymään stabiilina ja hyötysuhdetta korkeana. Vedontasaaja sisältyy klapikattilapaketteihimme. Suosittelemme käyttämään vedontasaajaa kaikkien kattiloiden kanssa.

 • HERZ puukaasutuskattilat tarjoavat modernin ja helppokäyttöisen ratkaisun puulämmitykseen.
 • Energiaa säästävä palaminen ainutlaatuisen kaksoispyörrekammion avulla
 • Lämmönvaihtimen automaattinen puhdistus - vähän puhdistustyötä
 • Helppo ja nopea sytytys
 • Kattilan erittäin hiljainen käyntiääni kertoo kattilassa käytettävien komponenttien korkeasta laadusta
 • Suuri täyttökuilu puolimetrisille pilkkeille takaa pitkän paloajan - jopa 8 tuntia täydellä teholla (mallista riippuen)

Pitkä kehitystyö - suuret edut

HERZ firestar 20/30/40:n päästöarvot alittavat kovimmatkin vaatimukset myös kattilan käydessä 50 %:n teholla. Varustamalla järjestelmä riittävän isolla energiavaraajalla saavutetaan lisää energian säästöä. Kattila säätää portaattomasti tehoaan tarpeen mukaan ja tarvittaessa ajaa itsensä alas, mikäli varaaja on ladattu asetusarvoonsa ennen kuin puut ovat palaneet loppuun. Palamisilman määrää säädetään erikseen ensiö- ja toisioilmapelleillä sekä savukaasupuhaltimen kierrosluvulla. Pitkä kehitystyö on tuonut HERZin puukattilat niin käytettävyydessään kuin energiatehokkuudessaankin maailman huipulle. Tämä kaikki tähtää siihen, että polttoaineen kulutus olisi mahdollisimman pieni, käyttömukavuus mahdollisimman suuri ja tarvittava huoltotyö erittäin vähäistä.

Lue lisää puu/pelletti -yhdistelmäkattilasta.

Pyydä lisätietoja  
Lataa esite

Comments are closed.