Aurinkosähkö Helsinki | Aurinkosähkö Espoo | Aurinkosähkö Vantaa
Aurinkosähköjärjestelmien suunnittelu
Tutustu referensseihimme »

Aurinkosähkö ja järjestelmän suunnittelu

Aurinkosähkö on kustannustehokasta ja sopii monipuolisesti erilaisiin käyttökohteisiin. Meiltä saat laadukkaat aurinkosähköjärjestelmät ja osaavat tekijät; henkilökuntamme toteuttaa suunnittelun ja asennuksen huolellisesti vankalla ammattitaidolla. Haluamme varmistaa asiakkaillemme turvallisen ja pitkäikäisen ratkaisun. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme aurinkosähköä tuottava kokonaisuus, jonka valintaan voi olla tyytyväinen vielä vuosienkin jälkeen.

Kysy lisää aurinkosähköstä

Solarbiox asentaa laadukkaat aurinkosähköjärjestelmät Aurinkosähköä tuottavat aurinkokennot asennettuna omakotitalon katolle

Ratkaisut aurinkosähköllä pieniin ja suuriin kohteisiin

Aurinkosähköä voidaan hyödyntää monella tavalla. Pienimuotoista käyttöä edustavat esimerkiksi kesämökillä ja veneissä käytettävät mikrojärjestelmät, joita ei ole kytketty yleiseen sähköverkkoon. Tällaisessa ns. saarekejärjestelmässä on yleensä muutama aurinkopaneeli ja akusto, johon aurinkosähkö varastoidaan. Isommat kW:n luokkaa olevat järjestelmät kytketään sähköverkkoon, jolloin ylimääräinen aurinkosähkö on mahdollista myydä sähköverkkoon.

Aurinkosähköä voidaan käyttää hyödyksi myös monissa erikoisratkaisuissa. Esimerkiksi uudisrakennusten julkisivuja voidaan toteuttaa aurinkopaneeleilla tai saneeraamalla vanhan rakennuksen julkisivu käyttäen aurinkopaneeleja. Älykkäillä ratkaisuilla voidaan myös merkittävästi lisätä aurinkosähkön omakäytön osuutta ja saavuttaa näin suurempia säästöjä. Aurinkosähköjärjestelmämme voivat myös olla osana hybridiratkaisua. Näin voidaan yhdistää esimerkiksi aurinkosähkö ja tuulivoima, jolloin uusiutuvalla energialla tuotetun ilmaisen sähkön osuutta voidaan kasvattaa entisestään.

 

Kustannustehokasta aurinkosähköä

Käyttäjän kannalta on sitä edullisempaa, mitä enemmän tuotetusta aurinkosähköstä pystytään itse käyttämään hyödyksi. Myös verkkoon liitettyyn järjestelmään on mahdollista lisätä akusto, jolloin oman käytön osuutta aurinkosähköstä voidaan lisätä. Verkkoon kytkettyjä voimalaitoksia valmistetaan nykyään alle 1 kW:n kokoluokasta alkaen aina useamman MW:n voimalaitoksiin saakka.

Aurinkosähkön tuottaminen

Aurinkosähkö tuotetaan aurinkokennoissa, joissa auringon valo muutetaan suoraan sähkövirraksi. Kennojen pääraaka-aine on pii, jota sopivasti muilla aineilla seostamalla saadaan aikaan ns. puolijohde, joka reagoi valoon saaden aikaan elektronien liikkeen eli sähkövirran. Aurinkokennon synnyttämä virta ja sähköteho riippuvat valon määrästä. Aurinkokennoista muodostetaan aurinkopaneeleita, joissa kytketään sarjaan yleensä 60 tai 72 aurinkokennoa. Näin saadaan yhden paneelin jännite ja teho riittävän suureksi.

Kiinnostuitko aurinkosähköstä?

Perusteellinen asiantuntemus

SolarBiox Oy:n aurinkosähköjärjestelmiä suunnittelevat ja toteuttavat asiantuntijat ovat saaneet perusteellisen koulutuksen aurinkosähkön teoriaan, paneeli-, invertteri- ja kiinnitystekniikkaan sekä järjestelmien suunnitteluun. Tärkeän investoinnin onnistumisen perusedellytys on oikein suunniteltu laitteisto. Toimittamamme aurinkosähköjärjestelmät ovat aina varustettu myös asianmukaisella suojauksella.

Aurinkosähköä tuotetaan aurinkokennoilla

Aurinkosähköjärjestelmän suunnittelu

Aurinkosähkö tuotetaan paikallisesti yksilöllisissä kohteissa ja tulee siten myös suunnitella yksilöllisesti kunkin kiinteistön rakenteiden, sijainnin, ilmansuunnan ja muiden lähtötietojen perusteella. Käyttöpaikalla vallitsevat lumi- ja tuulikuormat otetaan laskelmissa huomioon mitoitettaessa sopivaa kiinnitysjärjestelmää.  Aurinkopaneelien lisäksi aurinkosähköjärjestelmiin kuuluu lukuisa joukko muita komponentteja sekä varusteita. Jotta voidaan saada aikaan maksimaalinen aurinkosähkön tuotto ja pitkäikäinen aurinkosähköjärjestelmä, tulee kaikki järjestelmän komponentit valita oikein, jotta ne ovat oikein mitoitettuja, sekä yhteensopivia niin mekaanisesti kuin sähköisestikin.

Lumi- ja tuulikuormien laskenta

Aurinkosähköjärjestelmät suunnitellaan käyttöpaikan, rakennuksen ja katon mukaisesti. Tilauksen yhteydessä insinöörimme tekee lumi- ja tuulikuormalaskelmat, joilla varmistetaan asennusjärjestelmän kestävyys myös esim. myrskyolosuhteissa.

Oikea kiinnitystapa

Aurinkopaneelien oikea kiinnittäminen alustaansa on ensiarvoisen tärkeää järjestelmän pitkän käyttöiän varmistamiseksi. Suunnitteluohjelmalla simuloidaan paneeleihin kohdistuvat rasitukset ja sen perusteella määritellään oikea kiinnitystapa sertifioiduilla kiinnitysjärjestelmillä.

Aurinkosähköjärjestelmän optimointi

Aurinkosähköä tuottavien järjestelmiemme kaikki komponentit on valmistettu Saksassa ja Itävallassa edustaen uusinta tekniikkaa ja korkeinta teknistä laatua. Kokonaisuus suunnitellaan huolellisesti siten, että komponentit sopivat mahdollisimman hyvin yhteen ja takaavat näin korkeimman mahdollisen energiantuoton, sekä maksimaalisen käyttöiän. Jotta asiakas voi luotettavasti arvioida aurinkosähköjärjestelmän energiantuottoa käyttöiän aikana, sekä investoinnin kannattavuutta, laskemme kullekin järjestelmälle odotettavissa olevan tuotetun aurinkosähkön määrän.

Tutustu aurinkosähköjärjestelmien suojaukseen

Kysy lisää aurinkosähköstä

Ota yhteyttä Solarbioxin asiantuntijoihin, niin suunnittelemme yhdessä juuri sinun tarpeisiisi sopivan aurinkosähköä tuottavan järjestelmän. Me autamme, kun tarvitset aurinkosähköä Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja muualla pk-seudulla.

Pyydä tarjous aurinkosähköstä

Fronius  Solarwatt  Citrin solar  HERTZ  eka  B&R

Copyright © 2024 Solarbiox Oy