Aurinkolämpö | Aurinkolämpöjärjestelmä | Aurinkokeräin - SolarBiox Oy
Uusiutuvan energian lämmitysratkaisuja
Tutustu referensseihimme »

Aurinkolämpö on ekologinen valinta

Aurinkolämpö on auringosta saatavaa lämpöenergiaa, joka otetaan talteen esimerkiksi nesteellä täytetyn keräimen avulla. Se on ekologinen valinta energiantuottoon. Toimitamme nestekiertoisia aurinkokeräimiä omakotitaloihin, teollisuuteen ja muihin kiinteistöihin. Aurinkolämpö toimii yhdessä lämmityskattilan ja energiavaraajan kanssa, jolloin siitä saadaan paras mahdollinen hyöty. Olemme kokonaisvaltainen toimija, joka rakentaa juuri sinun kohteeseesi sopivan aurinkolämpöä hyödyntävän järjestelmän!

Aurinkolämpö – Kysy lisää »

Aurinkolämpö tuo säästöjä ja monia muita etuja

  • Aurinkolämpö on ekologinen tapa tuottaa lämmitysenergiaa kotiin, mökille ja kaikenlaisiin kiinteistöihin aina maataloudesta teollisuuskiinteistöihin ja muihin yrityksiin.
  • Eteläisessä Suomessa ero Keski-Euroopassa olevien aurinkokeräinten tuottoon on verrattain pieni.
  • Aurinkolämmön keräimet helpottavat lämmitysurakkaa ja säästävät aikaa, jos kyseessä on puupolttoaineilla lämpiävä rakennus. Aurinkolämpö toimii siis hyvin esimerkiksi puulämmityksen rinnalla.
  • Yksi aurinkolämmön keräin (2,07 m2) tuottaa energiaa > 900 kWh.

Aurinkolämpöjärjestelmän toimintaperiaate

Nestekiertoiset aurinkokeräimet ovat katolle tai seinään asennettavia paneeleita, aurinkolämpö lämmittää niiden sisällä kiertävää nestettä. Energiavaraajan alaosassa on lämmönvaihdin eli aurinkokierukka. Neste kiertää aurinkokeräinrivistön läpi, kuumenee, kulkee putkiston kautta varaajaan ja luovuttaa lämmön varaajan veteen. Näin aurinkolämpö lämmittää sekä taloa että käyttövettä.

Varaajan hyvä kerrostuminen on tärkeää, jotta sen alaosassa on viileämpää nestettä, kuin mitä aurinkokeräinten kautta tulee. Muuten aurinkolämpöä tuottava järjestelmä ei toimi oikein tai sen hyöty jää vähäiseksi.

Haluatko tietää aurinkolämpöjärjestelmästä?

Aurinkolämpö otetaan keräimen avulla talteen

Aurinkokeräinten määrä valitaan kohteen koon mukaan. Pientaloihin ja maatiloille asennetaan yleensä 3-5 keräintä, teollisuuden kohteissa tai esimerkiksi uimahalleissa voidaan käyttää jopa useita kymmeniä keräimiä, jotta aurinkolämpö tuo riittävän lämpötehon.

Me toimitamme aurinkolämpö kerätään laadukkaiden saksalaisten tasokeräimien avulla, jotka näyttävät aurinkopaneeleilta eli sulautuvat ympäristöön loistavasti. Niillä on myös erinomainen mekaaninen kestävyys ja aurinkolämpö kerätään niiden avulla talteen tehokkaasti. Tyhjiöputkikeräimiin verrattuna tasokeräimet ovat erittäin kestäviä ja ne ovat lähes huoltovapaita aurinkolämpöä tuottavia keräimiä.

Valikoimassamme on erikokoisia ja -mallisia aurinkolämpöä kerääviä järjestelmiä. Uudiskohteissa paneelit saadaan esimerkiksi upotettua kattoon. Lue lisää aurinkokeräimistä.

SolarBiox tarjoaa kokonaisvaltaiset aurinkolämpöratkaisut

Me tarjoamme aurinkolämmön ja aurinkosähkön kokonaisjärjestelmäosaamista ja vahvaa asiantuntijuutta. Meidän kauttamme saat kaikki järjestelmän osat, jotka toimivat saumattomasti yhteen. Aurinkolämpöä keräävä kokonaisuus voi sisältää lämmityskattilan, aurinkokeräimet ja energiavaraajan.

SolarBiox on perustettu vuonna 2006, ja aurinkolämpö on ollut alusta asti päätuotteitamme. Meiltä löytyy siis laaja osaaminen ja kokemus parhaista ja toimivista ratkaisuista. Ota meihin yhteyttä, niin etsitään yhdessä kohteeseesi parhaiten toimiva aurinkolämpöä hyödyntävä kokonaisuus.

Ota yhteyttä aurinkolämpöjärjestelmistä »

Fronius  Solarwatt  Citrin solar  HERTZ  eka  B&R

Copyright © 2024 Solarbiox Oy