Aurinkosähköjärjestelmät kotiin, maatalouteen, teollisuusrakennuksiin ja muihin kiinteistöihin
Aurinkosähköjärjestelmät auttavat hyödyntämään uusiutuvaa energiaa tehokkaasti. Uusiutuvalla energialla voidaan tuottaa sähköä monella eri tavalla. Haluamme varmistaa asiakkaillemme turvalliset ja pitkäikäiset aurinkosähköjärjestelmät. Siksi valitsemme aina edustamamme tuotteet huolella kokeneilta, maailmalla menestyneiltä alan edelläkävijöiltä. Toimintamme tavoitteena on tarjota asiakkaillemme aurinkosähköjärjestelmät, joiden valintaan voi olla tyytyväinen vielä vuosienkin jälkeen.
Toimitamme aurinkopaneelit, invertterit, aurinkosähköjärjestelmien varusteet ja kokonaiset aurinkosähköjärjestelmät alkaen noin 1,5 kW:n kokoluokasta aina suuriin aurinkovoimaloihin saakka. Järjestelmämme soveltuvat omakotitaloihin, maatalouteen, teollisuusrakennuksiin ja muihin kiinteistöihin.
Aurinkosähköjärjestelmät pyritään mitoittamaan kulutusprofiiliin sopivaksi. Tarvittaessa ylijäämäsähkö voidaan varastoida akkuihin tai syöttää verkkoon. Sähköyhtiö maksaa verkkoon myydystä sähköstä asiakkaalle korvauksen.
Miten aurinkosähköjärjestelmät asennetaan?
1. Asennuksen suunnittelu
Ennen kuin aurinkosähköjärjestelmät asennetaan projekti täytyy suunnitella huolella. Suunnittelussa täytyy huomioida muun muassa katon kulma. Jos katto on esimerkiksi 10 asteen kulmassa tai enemmän, kulmakorjaustelineitä ei välttämättä tarvita. Pienemmän kallistuksen katoissa korjaustelineet saattavat olla tarpeellisia. Samalla suunnitellaan aurinkopaneelien sijoituspaikat, kaapelireitit ja muu sähkötekninen kokonaisuus. Myös ilmansuunta ja mahdolliset varjostukset täytyy huomioida.
2. Valmistelut
Valmisteluvaiheessa rakennuksen katolle nostetaan kaikki asennuksessa tarvittava, eli kattokiinnikkeet, mahdolliset kulmakorjaustelineet, aurinkopaneelit ja asennuksessa käytettävät työkalut.
3. Aurinkopaneelien asennus
Aurinkosähköjärjestelmät asennetaan loppujen lopuksi yksinkertaisella toimenpiteellä. Yritysrakennuksen katolle asennetaan ensin mahdolliset kulmakorjaustelineet, jotta aurinkosähköjärjestelmän paneelit saataisiin sopivaan kulmaan. Tämän jälkeen aurinkopaneelit asennetaan paneelikiinnikkeiden avulla kattoon.
4. Johtojen ja invertterien kytkeminen
Kun aurinkopaneelit on asennettu katolle, rakennetaan kaapelireitit ja vedetään DC-kaapelointi paneelikentiltä inverttereille. Kaapelien vetäminen aurinkopaneeleilta on yksinkertainen toimenpide, kun johtojen reitit on suunniteltu huolella etukäteen. Aurinkosähköjärjestelmän invertterit asennetaan mahdollisimman lähelle sähköpääkeskusta ja inverttereiltä kaapeloidaan AC-kytkennät pääkeskukselle. Lopuksi kytketään erotuskytkin paikkaan, johon paikallisella verkkoyhtiöllä on pääsy.
5. Työn luovutus yritysasiakkaalle
Kun kaikki asennukseen liittyvä on tehty, työ luovutetaan asiakkaalle. Samalla pidetään käyttökoulutus ja vastataan mahdollisiin kysymyksiin aurinkosähköjärjestelmän käytöstä.
Aurinkosähköjärjestelmät muodostavat kokonaisuuden
Maksimaalinen tuotto ja pitkäikäinen aurinkosähköjärjestelmä on mahdollista saavuttaa vain, jos kaikki järjestelmän komponentit on valittu oikein ja ne ovat yhteensopivia toistensa kanssa. Huonosti suunnitellut aurinkosähköjärjestelmät eri lähteistä hankituista halvimmista komponenteista voivat olla epävarmoja ja tuottaa omistajalleen suuren pettymyksen.
Järjestelmän suunnittelu
SolarBiox Oy:n aurinkosähköjärjestelmät ja niiden laatu muodostuvat osaavasta suunnittelusta, korkealaatuisista komponenteista ja oikein tehdystä asennuksesta. Suunnittelemme kuhunkin kohteeseen yksilöllisen järjestelmän käyttäen vain uusinta ja parasta tekniikkaa edustavia eurooppalaisten valmistajien toimittamia aurinkopaneeleita ja muita järjestelmän komponentteja. Suunnittelussa huomioidaan kunkin kohteen paikalliset olosuhteet ja asiakkaan toivomukset. Aurinkopaneelien energiantuotto säilyy hyvänä ja ne ovat mekaanisesti erittäin kestäviä. Valmistaja antaa tuotteille jopa 30 vuoden takuun.
Aurinkosähköä voidaan käyttää hyödyksi monissa erikoisratkaisuissa, kuten toteuttamalla uudisrakennusten julkisivuja aurinkopaneeleilla tai saneeraamalla vanhan rakennuksen julkisivu käyttäen aurinkopaneeleja. Älykkäillä ratkaisuilla voidaan myös merkittävästi lisätä aurinkosähkön omakäytön osuutta ja saavuttaa näin suurempia säästöjä. Aurinkosähköjärjestelmät voivat myös olla osana hybridiratkaisua. Näin voidaan yhdistää esimerkiksi aurinkosähkö ja tuulivoima, jolloin uusiutuvalla energialla tuotetun ilmaisen sähkön osuutta voidaan kasvattaa entisestään.
Aurinkovoimala paneeleista
Yleisimmin käytetty on aurinkopaneeleista rakennettu aurinkovoimala. Paneeleissa auringon valo synnyttää valosähköisen ilmiön avulla sähkövirran kennojen kiderakenteessa. Verkkoon kytketyt aurinkosähköjärjestelmät voivat olla kokoluokaltaan yhdestä kW:sta aina useamman MW:n voimalaitoksiin saakka. Paikkoihin, joihin yleistä sähköverkkoa ei ole helposti saatavissa, voidaan rakentaa saarekkeena toimiva aurinkosähköjärjestelmä. Nämä järjestelmät varustetaan akustolla ja ne ovat kokoluokaltaan yleensä pieniä.
Aurinkosähköjärjestelmät tarjoavat monia etuja, jotka tukevat niin taloudellisia pyrkimyksiäsi kuin ympäristötavoitteitasi. Aurinkoenergiasta saatava taloudellinen säästö on huomattava, sillä oman sähkön tuotto vähentää merkittävästi riippuvuutta ostosähköstä ja pienentää vuosittaisia sähkölaskuja. Lisäksi aurinkopaneelit katsotaan kiinteistön arvoa nostavaksi investoinniksi, mikä voi tehdä yrityksen tilasta houkuttelevamman mahdollisten ostajien tai sijoittajien silmissä.
Ympäristön kannalta aurinkosähköjärjestelmän valinta on vastuullinen teko, koska se alentaa yrityksesi tai rakennuksesi hiilijalanjälkeä. Samalla saat enemmän vapautta ja riippumattomuutta perinteisten energiantarjoajien sähkönhinnan vaihteluilta, mikä tuo taloudellista turvaa tulevaisuutta varten.
Aurinkopaneelijärjestelmien huollettavuus on myös huomionarvoinen etu, sillä modernit järjestelmät vaativat vain vähän ylläpitoa ja kestävät luotettavasti myös vaihtelevat sääolosuhteet. Tämän ansiosta aurinkopaneelit ovat pitkäikäisiä ja käyttövarmoja sekä lähes huoltovapaita.
Nykyisen teknologiatasomme ja asennusmenetelmiemme ansiosta aurinkopaneelijärjestelmien asentaminen on sekä nopeaa että vaivatonta ja voit nauttia niiden eduista käytännössä heti. Aurinkoenergian tuotanto kohdistuu usein päivän ajankohtiin, jolloin sähkön tarve on suurimmillaan, mikä auttaa vähentämään verkkosähkön käyttöä ja säästämään kustannuksissa, kun sähkön hinta nousee.
Kaikkia näitä hyötyjä yhdistää se, että hyvin suunniteltu ja asennettu aurinkosähköjärjestelmä palvelee vuosikymmenten ajan, ja sen oikein suunniteltu huoltotarve on minimaalinen. Aurinkosähköjärjestelmä on investointi, joka maksaa itsensä monin verroin takaisin sekä taloudellisesti että ympäristön hyvinvointia ajatellen.
Aurinkopaneeleiden valmistus
Aurinkopaneeleiden valmistuksessa käytetty perusraaka-aine on pii. Piitä löytyy maapallolta lähes rajattomasti. Yleisimmät kennotyypit ovat ns. monikidekennot ja yksikidekennot. Aurinkopaneelien laadussa ja hinnoissa on toimittajasta ja valmistajista riippuen merkittäviä eroja.
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous aurinkosähköjärjestelmästä
Meiltä aurinkosähköjärjestelmät juuri sinun tarpeisiisi. Halutessasi suunnittelu, toimitus ja asennus samalta toimijalta. Tutustu tuotteisiimme ja ota meihin yhteyttä niin kerromme lisää ratkaisuistamme.
Miten paljon aurinkosähköjärjestelmät voivat säästää yrityksen sähkölaskuissa?
Itse tuotettu aurinkosähkö vähentää ostosähkön määrää. Sähkön hinta koostuu energian hinnasta, sähkön siirrosta sekä sähköverosta. Esimerkiksi 50 kWp aurinkosähköjärjestelmä tuottaa energiaa Etelä-Suomessa vuositasolla n. 45 000 kWh. Jos ostosähkön kokonaishinta on 15 snt/kWh, kertyy säästöä vuosittain 6.750,- €.
Miten nopeasti aurinkosähköjärjestelmät maksavat itsensä takaisin?
Takaisinmaksun laskenta riippuu ostosähkön hinnasta. 30 – 100 kWp aurinkosähköjärjestelmät laadukkaasti toteutettuina tuottavat investoinnin verran 5 – 10 vuodessa.
Mitä aurinkosähköjärjestelmään kuuluu aurinkopaneelien lisäksi?
Aurinkosähköjärjestelmän pääkomponentit ovat aurinkopaneelit, invertteri, paneelikiinnikkeet sekä kaapelit ja turvalaitteet. Järjestelmässä voi olla useampi kuin yksi invertteri – kokonaistehosta riippuen.
Paistaako Suomessa tarpeeksi aurinko vai tarvitaanko muita energialähteitä?
Eteläisessä Suomessa ja varsinkin rannikkoseuduilla aurinko paistaa enemmän kuin riittävästi aurinkosähkön investoinnin kannattavuuden näkökulmasta. Aurinkosähköä ei kuitenkaan käytetä pääasiallisena energialähteenä kiinteistöissä. Pimeimpinä kuukausina aurinkoenergiaa on niukasti tai ei ollenkaan saatavilla.
Miten pitkäikäinen järjestelmä on?
Hyvin suunniteltu ja laadukkaasti ammattilaisen toimesta asennettu aurinkosähköjärjestelmä on erittäin pitkäikäinen laitteisto. Järjestelmän elinkaari on 25+ vuotta.
Laadukkaat komponentit ja oikea asennustapa varmistavat luotettavan toiminnan. Aurinkosähköjärjestelmä on erittäin huoltovapaa kokonaisuus, missä ei ole esim. liikkuvia mekaanisia huoltokohteita. Aurinkopaneeleiden voimakas likaantuminen tai lehtien / neulasten kertyminen voivat olla peruste paneelikentän puhdistukselle. Lumen poistamisella kevättalvella voidaan tuotannon alkamista hieman aikaistaa.
Millaista kokemusta SolarBioxilla on aurinkosähköjärjestelmistä?
SolarBiox Oy on toiminut aurinkoenergian parissa jo yli 15 vuotta. Toteutamme laadukkaita, yksilöllisesti suunniteltuja aurinkosähköjärjestelmiä yrityksille, teollisuuskiinteistöihin, maatiloille ja muihin suuriin kohteisiin.
Tarvitsevatko aurinkosähköjärjestelmät lupia?
Aurinkosähköjärjestelmän liittäminen verkkoon tarvitsee aina luvan paikalliselta jakeluverkon haltijalta. SolarBiox Oy laatii yleistietolomakkeen verkkoyhtiölle ja varmistaa luvan ennen laitteiston käyttöönottoa.
Voinko saada tukea aurinkosähköjärjestelmän hankkimiseen?
Kyllä! Esimerkiksi yritykset ja maatilat voivat saada tukea aurinkosähköjärjestelmän hankkimiseen. Yritykset voivat hakea tukea Business Finlandilta, ja maatilat voivat hakea tukea ELY-keskukselta.
Kuinka ekologisia vaihtoehtoja aurinkosähköjärjestelmät ovat?
Aurinkosähkö on yksi puhtaimmista tavoista tuottaa sähköä, koska se ei tuota suoria kasvihuonekaasupäästöjä eikä vaadi fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Paneelien valmistusprosessi aiheuttaa jonkin verran ympäristövaikutuksia, mutta kun aurinkosähköjärjestelmä on käytössä, sen ympäristövaikutukset ovat minimaaliset verrattuna muihin energiantuotantomenetelmiin. Aurinkopaneelien pitkä käyttöikä ja materiaalien kierrätettävyys tekevät niistä erityisen ympäristöystävällisen ratkaisun pitkällä aikavälillä.
Minkä tyyppinen aurinkopaneeli on paras valinta minun kohteelleni?
Valinta aurinkopaneelien välillä riippuu monista tekijöistä kuten katon suuntauksesta, kaltevuudesta, varjoisista alueista sekä budjetista. Yleisesti yksikidepaneelit tarjoavat suurimman tehokkuuden, mutta ne ovat myös hieman kalliimpia. Monikidepaneelit ovat edullisempia ja tarjoavat hyvän kompromissin tehon ja hinnan välillä. Amorfiset tai ohutkalvopaneelit voivat puolestaan toimia paremmin hämärämmässä valossa ja niillä on parempi lämpötilankestävyys, mutta niiden tehokkuus on tyypillisesti alempi kuin kiteisillä paneeleilla. Otamme aina kokonaisvaltaisen lähestymistavan järjestelmän suunnittelussa, ottaen huomioon kunkin kohteen tarpeet ja asiakkaan toiveet.
Miten aurinkosähköjärjestelmän asennus vaikuttaa kiinteistöni katon kestävyyteen?
Aurinkosähköjärjestelmän asennus tehdään siten, että se ei vahingoita kiinteistön kattoa eikä lyhennä sen käyttöikää – päinvastoin, se voi jopa suojata sitä tietyiltä sääolosuhteilta. Asennuksessa käytetään erityisiä kiinnitysratkaisuja, jotka varmistavat paneelien turvallisen ja kestävän kiinnityksen kattoon. Nämä järjestelmät on suunniteltu kestämään tuulta, lunta ja muita sääolosuhteita. Lisäksi asennamme paneelit huolellisesti niin, että katon kuntotarkastus ja mahdolliset huoltotoimenpiteet ovat edelleen toteutettavissa.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.