Uusiutuvan energian lämmitysratkaisuja
Tutustu referensseihimme »

Aurinkovoimala – Tehokas ratkaisu uusiutuvaan energiaan 

Aurinkovoimala on aurinkoenergiaa hyödyntävä sähköntuotantomenetelmä, joka on noussut viime vuosina yhdeksi merkittävimmistä uusiutuvan energian lähteistä. Me SolarBioxilla tarjoamme laadukkaita aurinkovoimaloita ja niiden asennuspalveluita Helsingissä, Vantaalla, Espoossa sekä koko Uudenmaan alueella. Panostamme erityisesti siihen, että voimalat soveltuvat sujuvasti niin yritysten kuin tehtaidenkin käyttöön, mikä mahdollistaa aurinkoenergian hyödyntämisen suuressa mittakaavassa. 

Uskomme, että aurinkovoimalat edustavat tulevaisuuden energiatuotannon kestävää suuntaa. Olemme sitoutuneita auttamaan asiakkaitamme löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun, joka ei ainoastaan lisää energiatehokkuutta vaan myös tukee vihreämpää ja puhtaampaa tulevaisuutta. 

Aurinkovoimala – Kysy lisää

Aurinkopaneeleita asennettuna katolla      Aurinkopaneeleita autokatoksen katolle asennettuna | Solarbiox Oy

Mikä on aurinkovoimala?

Aurinkovoimala on aurinkopaneeleista koostuva kokonaisuus, joka tuottaa päästötöntä sähköä auringonvalosta. Aurinkoenergiaa käytetään kiinteistön omiin tarpeisiin, mutta sitä voidaan myös myydä sähköverkkoon. 

Aurinkovoimala toimii yhdessä verkkovirran kanssa, joten sähköt eivät katkea pilvisellä säällä. Asennuspaikkoja voivat olla esimerkiksi tehdashallin katto, peltoaukea, katos tai rakennuksen seinä. Käytännössä mikä tahansa paikka, johon paistaa aurinko, kelpaa aurinkovoimalan asennuspaikaksi. 

Tyypillisesti aurinkovoimala tuottaa noin 10 – 30 % kiinteistössä käytettävästä sähköstä. Voimala onkin hyvä sijoitus esimerkiksi tehtaalle tai toimistotiloille, joissa sähkönkäyttö on runsasta.

Miten aurinkovoimala toimii? 

Aurinkovoimala toimii aurinkopaneeleilla, jotka muuttavat auringosta tulevan valon sähköksi. Paneelikenttä on kytketty yhteen tai useampaan invertteriin, jotka muuntavat tasasähkön vaihtosähköksi.  

Aurinkovoimalat koostuvat seuraavista pääkomponenteista:

 

  • Aurinkopaneelit: Paneelit ovat voimalan ydin, joka muuntaa auringon säteilyn sähköksi. Käytämme korkealaatuisia aurinkopaneeleita, jotka sopivat erityisen hyvin pohjoisen sijaintimme valoisuusolosuhteisiin.

 

  • Invertterit: Nämä laitteet muuttavat paneelien tuottaman tasavirran vaihtovirraksi, jota voidaan käyttää yritysten ja tehtaiden laitteistossa.

 

  • Kiinnikkeet: Tarjoamme kestävät kiinnitysjärjestelmät, jotka pitävät aurinkopaneelit turvallisesti paikoillaan, olivat ne sitten asennettu katolle tai maahan.

 

  • Kaapelointi ja liittimet: Korkealaatuinen kaapelointi, kaapelireitit ja liittimet varmistavat turvallisen ja tehokkaan sähkönsiirron aurinkopaneelilta invertterille ja lopulta käyttöpisteisiin.

 

  • Seuranta- ja hallintajärjestelmät: Älykkäät järjestelmät mahdollistavat energiantuotannon optimoinnin ja reaaliaikaisen seurannan.

Aurinkovoimalan hyödyt 

Energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat avainhyötyjä, jotka motivoivat yrityksiä siirtymään aurinkoenergiaan. Aurinkovoimaloiden tuottama energia on uusiutuvaa, mikä vähentää hiilidioksidipäästöjä ja auttaa yrityksiä saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteita. 

Aurinkovoimaloilla on myös taloudellisia etuja. Ne tarjoavat mahdollisuuden:

 

  • Sähkökustannusten säästö: Aurinkoenergialla tuotettu sähkö on pitkällä aikavälillä edullisempaa kuin perinteiset energialähteet. Itse tuotettu sähköenergia korvaa sekä energian- että siirtohinnan.

 

  • Investointituet: Aurinkovoimalan hankkimiseen on mahdollista saada tukea. Yritykset voivat hakea tukea Business Finlandilta ja maatilat ELY-keskukselta.

 

  • Energiariippumattomuus: Aurinkovoimalan avulla yritykset voivat tuottaa omaa sähköä ja vähentää riippuvuuttaan ulkopuolisista energianlähteistä.

 

Aurinkovoimalat ovat melko helppoja asentaa useimpiin kohteisiin, kuten tehdasrakennusten katoille tai avoimille alueille – tehden niistä joustavia ja käytännöllisiä ratkaisuja. Me SolarBioxilla tarjoamme laadukkaita aurinkovoimaloita, jotka on suunniteltu erityisesti yrityskäyttöön, ja pystymme auttamaan asiakkaitamme saamaan maksimaalisen hyödyn niiden käytöstä. 

Aurinkovoimala – Ota yhteyttä

Hanki käyttövalmis aurinkovoimala 

Ota yhteyttä SolarBioxin ammattilaisiin, niin annamme sinulle tarjouksen aurinkovoimalan rakentamisesta yrityksesi käyttöön. Tarjouksen kysyminen voi olla ensimmäinen askel kohti yrityksesi energiaomavaraisuutta ja ympäristöystävällisempää tuotantoa. 

Voit myös kysyä meiltä lisätietoja, jos mielessäsi on kysymys, johon et vielä saanut vastausta. Meillä on laaja kokemus aurinkoenergiasta sekä muista ympäristöystävällisistä energiamuodoista. Pystymme asentamaan haluamasi kokonaisuuden kustannustehokkaaseen hintaan!

Aurinkovoimala – Ota yhteyttä ja kysy lisää 

Usein kysytyt kysymykset

Huolellisesti suunniteltu ja asennettu aurinkovoimala voi tarjota suurta säästöä ja lisätä teollisen toiminnan ympäristöystävällisyyttä. Tässä osiossa käymme läpi yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä aurinkovoimaloista. 

 

Mikä on aurinkovoimalan hinta? 

Aurinkovoimalan hinta riippuu monista tekijöistä kuten kapasiteetista, järjestelmän teknisistä ominaisuuksista ja asennuspaikan vaatimuksista. Me SolarBioxilla tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja, ja hinta määritetään asiakkaan tarpeiden ja halutun voimalan koon perusteella. 

 

Tarvitseeko aurinkovoimala akun? 

Ei välttämättä. Aurinkovoimala voi toimia myös ilman akkua, tuottaen sähköä suoraan käyttöön päiväsaikaan. Akku mahdollistaa kuitenkin ylijäämäsähkön varastoinnin myöhempää käyttöä varten, mikä voi lisätä järjestelmän riippumattomuutta. 

 

Kuinka paljon tilaa tarvitaan tehokkaalle aurinkovoimalalle? 

Tilan tarve riippuu halutun aurinkovoimalan tehosta ja käytettävissä olevista paneeleista. Esimerkiksi tehdaskaton tai avoimen pellon kaltaiset isot alueet ovat ihanteellisia sijoituspaikkoja aurinkopaneeleille, mahdollistaen laajan aurinkovoimalan rakentamisen. 

 

Mitkä tekijät vaikuttavat aurinkovoimalan tuottoon? 

Aurinkovoimalan tuottoon vaikuttavat monet tekijät kuten paneelien suuntaus, kulma, sääolosuhteet sekä potentiaaliset varjostukset. Pyrimme optimoimaan asennuksen nämä seikat huomioiden, jotta tuotto maksimoituu.

 

Kuinka aurinkopaneelin teho vaikuttaa aurinkovoimalan suorituskykyyn? 

Aurinkopaneelin teho on yksi tärkeimmistä tekijöistä määritettäessä aurinkovoimalan suorituskykyä. Korkeatehoiset paneelit tuottavat enemmän sähköä, jolloin tarvitaan vähemmän paneeleita saman energiamäärän tuottamiseksi. 

 

Mitä hyötyjä teolliset aurinkovoimalat tarjoavat? 

Teolliset aurinkovoimalat tarjoavat merkittäviä taloudellisia säästöjä pitkällä aikavälillä sekä vähentävät merkittävästi yritysten hiilijalanjälkeä. Ne ovat luotettava ja ympäristöystävällinen tapa tuottaa sähköä yrityksen tarpeisiin. 

 

Miten aurinkovoimalan huolto ja ylläpito tulisi järjestää? 

Aurinkovoimalat ovat lähes huoltovapaita. Järjestelmän silmämääräinen tarkastaminen vuosittain riittää yleisesti huoltotoimiksi. Likaantuessaan paneelien tuotto voi hieman laskea. Pääsääntöisesti sateet pitävät paneelit puhtaana, mutta tuottoa voi parantaa puhdistamalla paneelit tarpeen mukaan. Tarjoamme kattavat huolto- ja ylläpitopalvelut, jotka turvaavat voimalan tehokkuuden ja luotettavuuden koko sen elinkaaren ajan kullekin asiakkaalle tarpeen mukaan. 

Fronius  Solarwatt  Citrin solar  HERTZ  eka  B&R

Copyright © 2024 Solarbiox Oy