Latausasemat - SolarBiox Oy
Uusiutuvan energian lämmitysratkaisuja
Tutustu referensseihimme »

Latausasemat

Sähköautojen ja hybridiautojen lataus on helppoa SolarBioxin järjestelmällä, jonka perustana on lähes kaikissa Euroopan maissa toimiva hallinta- ja latausjärjestelmä.

Suuren eurooppalaisen operaattorin hallitseman järjestelmän tietoturvallisuus on huippuluokkaa ja heidän laaja kokemus merkitsee turvallista ja pitkäaikaista yhteistyötä luotettavan partnerin kanssa. Älykkäät latauspisteet ovat helposti löydettävissä karttasovelluksen avulla, josta löytyvät eri maissa sijaitsevat latauspisteet. Pidemmänkin matkan suunnittelu on vaivatonta, kun latauspisteet ovat helposti löydettävissä mobiililaitteen ja karttasovelluksen avulla. Älykkäät latauspisteet tekevät kaikkien sähkö- ja hybridiautotyyppien lataamisesta helppoa.

Älykäs latausjärjestelmä tarjoaa ratkaisun mitä erilaisimpiin tarpeisiin sähköautojen lataukseen. Olipa kysymyksessä yksittäinen asuinrakennus, taloyhtiöiden paikoitustilat, yritysten ja puolijulkisten kohteiden kuten supermarkettien, auto- ym. liikkeiden parkkipaikat tai –hallit, järjestelmästämme löytyy jokaiseen kohteeseen sopiva ratkaisu. Latauspiste voi olla seinälle kiinnitettävä latausyksikkö tai vapaasti perustuksen päällä seisova latauspilari. Kaikkien sähkö- ja hybridiautomallien lataus on mahdollista mm. tyypin 2 (Type 2) latauskaapelin tai sopivan adapterikaapelin avulla autoille, joissa on tyypin 1 (Type 1) pistoke.

Pyydä lisätietoja »

SolarBioxin sähköauton latauspiste
SolarBioxin sähköauton latausjärjestelmä SolarBioxin erilaisia sähköauton latauspisteitä SolarBioxin sähköauton latauspiste tuotekuva SolarBioxin sähköauton latauspiste tuotekuva 2 SolarBiox auton latauspiste sähköverkossa SolarBioxin latauspisteen toiminta SolarBioxin sähköauton latauspiste etähallinta SolarBioxin sähköauton latauspiste käytössä

Latauspisteet

Latauspisteitä on mitä erilaisimpiin kohteisiin sopivia, ja niissä on yksi tai useampi latausliitäntä. Yksinkertaisimmat mallit ovat seinälle kiinnitettäviä yhden pisteen latausyksiköitä, jotka soveltuvat pientaloihin tai muihin pieniin kohteisiin. Tehoalue on 3,6 – 22 kW. Latausyksikköön on saatavissa integroitu latauskaapeli ja tyypin 2 pistorasia sekä erilaisia kommunikointimahdollisuuksia. Myös aurinkosähkön käyttö sähköauton lataukseen on mahdollista.

Julkisten tilojen tai parkkipaikkojen lataukseen soveltuvat vapaasti alustallaan seisovat latauspilarit, joissa voi olla 2 kpl tyypin 2 tai 4 kpl tyypin 2 latauspistorasiaa. Tehoalue on 11 – 44 kW. Lukuisat optiot mahdollistavat mm. monipuolisen kommunikoinnin, käyttäjien tunnistautumisen ja aurinkosähkön hyödyntämisen. Tehon ja energian hallintaominaisuudet mahdollistavat mm. maksimitehon rajoittamisen kiinteistön pääsulakkeiden mukaisesti. Latauspisteet kommunikoivat keskenään ja lataustapahtumia hallitaan maksimikuormituksen sekä prioriteettien avulla.

Lisävarusteita

Latauskaapelit ja kaapeliadapterit erilaisille pistokkeille, LAN/WLAN-verkkoliitännät, energiamittarit, visualisointi APPlikaatio, aurinkosähkön hyödyntäminen, käyttäjien toivomat yksilölliset lisätoiminnot ym. lisävarusteet on saatavissa SolarBioxin latausjärjestelmiin.

Etähallinta

Käyttäjä voi rekisteröityä etähallintajärjestelmään, jolloin käyttäjä tunnistautuu latauspisteeseen esim. RFID-kortin avulla. Järjestelmä näyttää kartalla julkiset latauspisteet, jolloin niiden sijainti ja käytettävyys on helppo selvittää. Järjestelmästä saa niin lataaja kuin laitteiden omistaja tai ylläpitäjäkin raportit, joista selviää kunkin auton suorittamat lataukset halutulta aikaväliltä, esim. viimeisen vuoden ajalta. Raporttien perusteella kunkin käyttäjän lataama sähköenergia on helppo laskuttaa. Järjestelmä valvoo latauspisteiden toimintakuntoa, jolloin mahdolliset häiriöt voidaan selvittää nopeasti. Toimivalla vika- ja määräaikaishuollolla varmistetaan latauspisteiden hyvä käytettävyys. Etähallinta- ja latausjärjestelmä on käytössä lähes kaikissa Euroopan maissa.

Muut palvelut

Teemme tarvittaessa kartoituksen kohteisiin, joissa arvioidaan tehon riittävyys ja mahdolliset muutostarpeet kiinteistön sähköjärjestelmään. Asiakaspalvelumme antaa mielellään tarkempia tietoja sähköautojen latausjärjestelmää sunnittelevalle taloyhtiölle tai yritykselle.

Huom! Investointitukea latauspisteille

Taloyhtiöillä on mahdollisuus saada tukea sähköautojen latauspisteiden hankintaan. Tuen myöntää ARA (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus). Myös julkisten latausasemien rakentamiseen voi saada infrastruktuuritukea.

Pyydä lisätietoja »

Tuotteet

Fronius  Solarwatt  Citrin solar  HERTZ  eka  B&R

Copyright © 2024 Solarbiox Oy